Een social media strategie hebben is een must. Heb jij er één?

Social media marketing


Waarom?

Met digital marketing en vooral met social media marketing kunnen we nieuwe en bestaande klanten persoonlijk warm maken voor jouw ideeën, producten of diensten. Mond-aan-mond reclame? Werkt nog uitstekend en in de online wereld gaat dit vooral via social media. Alleen veel sneller en verder dan je denkt. Sleutel van het succes is natuurlijk de juiste content maken: interessante inhoud, visueel sterk, uitlokken tot interactie met een grote deelbaarheidsfactor.

Hoe?

Dankzij mijn expertise en ervaring, werk ik een digitale en social media marketing strategie uit die doeltreffend en op maat gesneden is voor jouw bedrijf. Dit gebeurt via een doordacht stappenplan.

Eénmaal de doelstellingen bepaald, komt het erop neer om de juiste tactics (de taktieken) te kiezen om jouw ambities waar te maken.WELKE TACTICS ZIJN MOGELIJK?

Social media marketing

De keuze van het juiste sociaal media kanaal is afhankelijk van je profiel en de doelgroep die je wilt bereiken. Ook zo voor de content.

Social media blijft en zoals de term aanduidt, een sociaal gebeuren. Hard selling is uit den boze maar de bedoeling is wel op een creatieve en weldoordachte wijze, fans te scharen en prospecten te verzamelen die je dan in een verdere fase van het proces, commerciëler kan benaderen.

Denk bijvoorbeeld aan een fotowedstrijd, quiz, polls, video’s, live streaming, …

Een digitaal marketing plan voor jouw bedrijf? Maak een afspraak!

E-mail marketing

Hou contact met je klanten, hou contact met je bezoeker. Laat van je horen, vertel over je nieuwe collectie of promoot je aanbieding van de maand.

Dit doe je met het uitsturen van nieuwsbrieven op regelmatige tijdstippen. Zou het niet makkelijker zijn als ik dit voor mijn rekening neem en jij je kostbare tijd kan investeren in je kernactiviteiten?

Ik maak nieuwsbrieven op maat met een doeltreffend en commercieel resultaat. Echte return on investment.

Online adverteren

Overweeg als ondernemer een deel van je publiciteitsbudget te besteden aan online adverteren. Waarom? Eens je de beslissing hebt genomen voor een digital en social media marketing strategie, zal je dankzij online advertenties, extra verkeer leiden naar je website, facebookpagina, je event,….

Online adverteren heeft alleen maar voordelen:

  • je bepaalt je eigen budget en advertentieperiode
  • je kan op elk moment bijsturen of stopzetten
  • je adverteert heel gericht (op basis van interesses, zoekopdrachten, geslacht, regio, …) = hyper marketing
  • je adverteert naar je eigen klanten (op basis van je eigen database of wie je website heeft bezocht) = remarketing

Meten en optimaliseren

Dit is het resultaat van complexe processen waarvoor je de nodige kennis en ervaring moet bezitten.

Termen zoals SEO, SEA, Google Analytics, Conversie Ratios, ROE, … zijn vakjargon en staan elk voor een bepaald proces in digital en social media marketing.

Door voortdurend te optimaliseren en meten van de resultaten in elk proces, kunnen we jouw digitaal ecosysteem maximaal laten renderen.